ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση για την απλούστευση των διαδικασιών έναρξης λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων. Πλέον η έναρξη λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων γίνεται μέσω ηλεκτρονικής γνωστοποίησης, που υποβάλλεται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος που υποστηρίζει τη διαδικασία, προς την αρμόδια υπηρεσία Τουρισμού.
Η απόφαση 8592/17.5.2017, καθορίζει το περιεχόμενο και τη διαδικασία της γνωστοποίησης και κάθε άλλο σχετικό με αυτήν θέμα αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 39 του ν. 4442/2016 (230 Α΄) και είναι τα εξής:

  • Ξενοδοχεία και άλλα αντίστοιχα καταλύματα (Ξενοδοχεία, Ξενώνες φιλοξενίας Νέων, Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα, Ξενοδοχεία Συνιδιοκτησίας «Condo Hotels», Ξενοδοχειακά Καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων)
  • Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα (αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα, τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις, βίλες, αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια, διαμερίσματα)
  • Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα (Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, camping).

K2 Business Consulting
info@k2bc.gr